Okulumuz Öğrencilerinden İki Örnek Proje

8.12.2017

Okulumuz Patoloji Laboratuvarı ve Teknikleri bölümünden bir grup öğrenci "Sosyal Sorumluluk" çalışmaları çerçevesinde “Bir damla ile hayat ver” ve “Toplum ve özürlü birey etkileşimi” isimli iki örnek projeye imza attılar.

Toplumdaki bireylerin toplumsal olaylara karşı duyarlı davranmaları, kan vererek hayat kurtarmayı ve böylece vatandaşlık görevlerinden birini yerine getirilmesini amaçlayan “Bir damla ile hayat ver” projesinde

Türk Kızılayı’na kan vererek doğal afetlerde ya da olası acil durumlarda toplumun kan ihtiyacını karşılamak için Kızılay’ın kan bankasına bağış yaparak toplumun diğer bireylerinin de bu konuda duyarlı olması konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Mobil kan toplama aracında çalışan üyelere yardımcı olundu. İnsanlara kan bağışını önemi konusunda bilgilendirme yapıldı. Buradaki bir damla kanın ülkenin ve ya dünyanın başka bir yerinde bir hayat kurtaracağının bilinci aşılanması çalışması yapıldı.

Kan vermenin toplumsal bir görev olduğu üniversite gençliği ile birlikte toplumun diğer bireylerine sebep ve sonuçları açıklanarak anlatıldı.

Toplum ve özürlü birey etkileşimi” adlı diğer projede ise, toplumdaki diğer bireylerin özel gereksinime ihtiyacı olan çocukları kabullenmeleri ve onlarla birlikte zaman geçirmelerini sağlamaları ve çocukların dışarıda arkadaş ortamında kendilerini özgürleştirmesi amaçlandı.

Proje özel gereksinime ihtiyacı olan çocuklarla yürütüldü. Oyunlar çocuklarda arkadaş ortamına katılma, sosyalleşme, paylaşmayı öğrenme, birlikte işbirliği yapma aile ortamından farklı bir sosyal ortamda yer edinme ve sosyal kimliklerini kazanmalarını sağlamayı amaçladı. Sabah sporu, duvardan duvara koşma, çeşitli halay, diğer oyunlar gibi grup oyunları olup çocuğun arkadaşlarıyla etkileşime geçecekleri oyunlar oynandı. Birlikte öğlen yemeği yenildi. Daha sonra sinema kültür etkinliği ile tüm çocuklara sinema kültürü aşılama çalışması yapıldı.